keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Kirjaesittely: Leena Lehtolainen, Rautakolmio

Sain äidiltäni joululajaksi Leena Lehtolaisen kirjan, Rautakolmio.
Olen ennenkin lukenut paljon Lehtolaisen kirjoja ja tämäkään kirja ei ollut pettymys.


Rautaristi (2013) kertoo Maria Kallio-hahmon elämästä ja työstä. Olen lukenut kaikki Maria Kallio-kirjat ja tämäkin osui asian ytimeen.

Maria alkaa selvittämään kaksoismurhaa joka tapahtuu eräänä kesäisenä sunnuntaina. Sunnuntaikalastaja törmää veneellään kahteen ruumiiseen, jotka ovat käärittyinä muoviin ja heitetty veteen.
Miten asiaan liittyy Kirkkonummen poliisi Berg, joka on turhankin kiinnostunut Mariasta? Entäs kuka henkilö Marian menneisyydestä saapuu mukaan tutkimaan juttua?

Leena Lehtoilainen on Vesannolla syntynyt kirjailija, joka on kerennyt tekemään pitkän uran kirjailijana. Tunnetuimpia Lehtolaisen kirjoja taitavat olla Maria Kallio-rikosromaanit, mutta Lehtolaiselta löytyy muitakin romaaneja. Ensimmäinen Kallio-kirja on ilmestynyt jo vuonna 1993.

Lehtolainen ei petä tälläkään kertaa. Kirja on koukuttava, sen voisi lukea siltä istumalta, jos vaan lukijan aika riitää.
Lehtolainen osaa edelleen kirjoittaa niin että lukija pysyy koko ajan perässä, mutta jos et ole lukenut edellisiä kirjoja, et välttämättä tiedä ketkä ovat edesmennyt Ström, tai aviopuoliso Antti.

Lyhyesti, jään kuola valuen odottamaan seuraava Lehtolaisen kirjaa. :D

Lisää tietoa Lehtolaisesta löydät vaikkapa TÄMÄN LINKIN takaa. :)Mitä pidätte tämmöisesta postauksesta? Jatketaanko, vai heitetäänkö kerrasta poikki? :D

2 kommenttia:

eekku kirjoitti...

Kaikenlaiset postaukset on tervetulleita vaikka mua ei kirjallisuus kiinnosta ku en lue kirjoja.Se sarja tuosta maria kalliosta oli hyvä mikä joskus pyöri telkkarissa =)Mutta hei sie päätät mistä kirjoitat omaan blogiisi

Jenni kirjoitti...

Totta kai mä itse päätän, että mitä tänne kirjoittelen.
Kunhan kyselin lukijoiden mielipidettä asiaan :)

Itsekkin tykkäsin kattoa tuota sarjaa telkkarista, harmi vaan ettei muista kirjoista ole tehty.