maanantai 14. heinäkuuta 2014

Leikkimisen taito?

Muistatteko ajan jolloin leikkiminen oli helppoa kuin heinän teko?

Tuntuu ettei leikkiminen ole enää niin helppoa, kuin joskus lapsena. Sitä saattoi vielä teininäkin istua naapurin lasten kanssa hiekkalaatikolla kasaamassa isoa hiekkalinnaa, keksimässä sokkeloita ja siltoja, kaivamassa hiekkalaatikon pohjaa näkyviin. 

Nyt kun istahtaa Neiti K:n kanssa hiekkalaatikolle tai legojen pariin lattialle, tuntuu ettei saa mitään leikkiä aikaiseksi. Mielikuvitus loppuu samantien kun otat lapion käteen. 
Mihin se leikkiminen on kadonnut? Tai se heittäytymisen taito?

Lapsena kun otti kynän käteen, paperille sai loihdittua vaikka mitä kulkijaa. Nyt kun otat kynän käteen, paperille ilmestyy pelkkää suttua, epäonnistuneita piirroksia. Tai sitten sitä on liian kriittinen, siksi tuntuu ettei piirrokset onnistu. 

Tänään istahdin lattialle Neiti K:n kanssa, keskelle legoja. Ja aloin miettimään leikkimisen vaikeutta.

Osaatteko te vielä leikkiä, kuten joskus lapsena?


Kuva google.

2 kommenttia:

Anniina/Jääkaappihomo kirjoitti...

Olen huomannut ihan saman. Mutta myös sen, että nykyajan lapset eivät enää osaa leikkiä samalla tavalla roolileikkejä kuin omassa lapsuudessa leikittiin. Leikki saattoi kestää tuntikausia ja sen aikana rakennettiin "kioski", "kauppa" tai vaikka Joulupukin lahjapaja. Nykyajan lapsille pitää olla kaikki valmiina, mielikuvitus ei riitä siihen, että kivet ja kävyt olisivat rahaa "kahvilassa".

En tietenkään yleistä tätä koskemaan kaikkia lapsia, mutta ainakin minun lähipiirini lapsille kaiken täytyy olla kaupasta ostettua.

Jenni kirjoitti...

Mm.. totta. Nykyajan lapsilla tuntuu olevan älypuhelimet ja kaikki välineet. Onneksi oma 3v osaa vielä leikkiä "oikeilla" leluista :)