keskiviikko 27. elokuuta 2014

Ajatusten lentoa koulusta

Koulussa on ensimmäinen jakso aika aluillaan ja nyt jo tuntuu että mä en pärjää.

Käyn tosiaan päivisin kolmella kurssilla ja iltaisin on vielä kaksi kurssia. Kaikenkaikkiaan viisi kurssia.

Maantiede, biologia, matematiikka, ovat aineita joissa pää ei tunnu pärjäävän mukana. Onneksi bilsaa ja mantsaa ei ole kuin muutama pakollinen kurssi ja mä käyn niitä nyt. Joten, kunhan niistä selviää, ne on suoritettu.

Matikka onkin oma lajinsa. Olen aina ollut huono siinä, luokan huonoimpia. Aikuispuolella kun matikkaa opiskelee, tahti on kovempi, koska on vähemmän tunteja kuin päiväpuolella.
Joten, vähän hitaampi oppija, saattaa tuntea että ei pärjää mukana. Noh, onneksi Mika ymmärtää noita matikan asioita vähän paremmin kuin mä, joten jos en tunnilla tajua, tajuan toivottavasti kotona. Ja toivottavasti Mika tajuaa, että voi mullekkin kertoa, niin että ymmärrän. Vaikeaa. :D

Illalla on myös äidinkieltä. Se on mulle onneksi mieluisa aine ja sitä kautta melko helppoakin, joten siinä en usko että tulee ongelmia, ainakaan kovin isoja.

Päiväpuolella on psykologiaa, sekin on mieluisa aine ja toistaiseksi olen pysynut perässä mukana ja tajuan asiat.

Mutta bilsa, mantsa ja matikka. Ne kun saisi läpi, vielä niin että niistä muistaisikin jotain muuta kuin sen tuskan yläasteelta, kun ne ei jääneet päähän.

Moni noista asioista on tuttuja yläasteelta, tai ainakin pitäisi. Ei siinä, mä olen päässyt yläasteelta vuonna 2004. Ei ole kovin tuoreessa muistissa matematiikan lineaariset muutokset ja kulmakertoimet. No sitten pitää opetella uudestaan. Mutta ei tämä oppiminen ole yhtään sen helpompaa, näin vähän vanhempana.

Tällä hetkellä tuntuu että tuo koulu ja sen viisi kurssia tässä jaksossa, vie suurimman osan mun ajasta. Totta kai sen ymmärrän, että lukio on haastava, liittyy paljon läksyjä ja kotona opiskelua. Mutta jos mä stressaan sitäkin, että pääsenkö ajoissa illalla nukkumaan, että jaksan herätä aamulla kouluun, niin onhan se vähän.. stressaavaa. Ja sitten sitä stressaa sitä että stressaa. Loputon kierre.

No koitan ajatella positiivisesti, (joo-o, siis minä!) että kunhan tämän jakson saa talsittua läpi, ensi jaksolle voi valita vähän helpompia aineita, tai ainakin vähemmän. Mulla kun ei ole mikään pakottava kiire valmistua, saan opiskella omaan tahtiin.

Helpottaa avautua johonkin. :)

Ei kommentteja: