torstai 18. joulukuuta 2014

Pukeutumisneuvojalla opittua

Oletteko ikinä käynneet pukeutumisneuvojalla?
Mä kävin marraskuussa ja kokemuksena oli kiva.

Olen jo pitkään miettinyt että tarvitsisin jonkun ulkopuolisen neuvomaan, mikä väri ja millainen malli vaatteessa pukee mua parhaiten. En ole kovin pitkä, 160cm, joten lyhentävät vaatteet ainakin pitää osata karsia pois.
Ja olihan se mukava kokemus.

Googletin netistä Rovaniemellä toimivia pukeutumisneuvojia ja muutamia sieltä löysinkin. Yhteen paikkaan sitten varasin netin kautta ajan ja pian mulle soitettiinkin, että pääsenkö paikalle. Neuvonta oli maksuton ja puhelimessa myyjä jo kyseli hiusten väriä, yleisimmin käytettyjä värejä vaatteissa, pituuden ja pukeutumistyyliä, sekä tietysti vaatekoon.
Näillä tiedoilla sitten myyjä otti mut vastaan Micks´ssä.

Menin paikalle sovittuna aikana ja mua vastassa odotti myyjä ja rekillinen vaatteita. Myyjä oli koonnut mun taustatietojen perusteella mulle 6-8 vaatekokonaisuutta, jotka sitten sovitettiin sen muutaman tunnin aikana. 
Oli arkeen sopivaa farkkua ja neuletta, sekä juhlaan sopivaa mekkoa ja housu-paita-yhdistelmää. Sekä tietysti asusteet mukaan.
Kyllä sen parin tunnin aikana tuli paljon hyviä vinkkejä, kehuja ja huomattua että miten erilaiselta näyttääkään kun pukee jotain normaalista poikkeavaa väriä päälle. Vaikkapa konjakki/ruskea.

Sen opin, että mun vartalon malli on timantti. Rintava yläosa, kapea alaosa. Hoikat jalat, ei liikaa lantiota ja yläosassa muutakin kuin luut.
Sen opin myös, että mulle sopii kellohelmainen hame.
Sen opin, että konjakin väri tai ruskean/hiekan eri sävyt sopii mulle. Sekä sininen passaa loistavasti, valkoisen ja mustan kaverina.
Sen opin, että mulla on rintaa ja peppua sopivasti, oikein pukeutumalla nekin korostuu nätisti.
Sen opin, että liian pitkät neuleet eivät ole mulle sopivia. Neule saa olla pitkä, kunhan ei ylety reisien puoltaväliä alemmas.
Sen opin, että mulle paidan pituus on hyvä silloin, kun se yltää pepun yläosaan. Ja että istuvat farkut saa sut näyttämään törkeän hyvältä, että myyjäkin kehuu sun peppua. :D
Sen opin, että vaatekaapissa kannattaa pitää värimaailma maltillisena, 3-4 eri väriä korkeintaan.

En tietenkään päässyt sieltä pois tyhjin käsin. Kukaan ei pakota ostamaan mitään, vaatteet sai mukaan -20% alennuksella ja käsittääkseni se koski koko liikkeen vaatteita.
Ostin ne ihanat istuvat farkut, neuleen pitkillä hihoilla ja lyhyillä hihoilla. Ostin myös kaksi hihatonta paitaa, toppia, mitä ovatkaan. Näillä kokonaisuuksilla pärjää kivasti jo. Perusvaatetta, jokaisen vaatekaappiin.

Kuvat eivät anna oikeaa kuvaa vaatteesta, kun ne vaan roikkuvat hengarissa.
Onlyn farkut. Istuu täydellisesti, eikä pitäisi venyä pahasti käytössä.

Onlyn neule.


Valkoinen ja sininen toppi, sekä valkoinen neule, pienillä hihoilla. Tuo neule on yllättävän lämmin, vaikka onkin lähes hihaton.
Kaiken kaikkiaan nämä maksoivat muistaakseni 95€. Välillä on kiva ostaa vaatetta uutena, eikä aina kirpparilta, vaikka en näe siinäkään mitään pahaa. Pitäisikin käydä kirpparilla pitkästä aikaa.

Mitä te olette oppineet? 

Kokemukset ja kirjoitus on omaa. En hyödy tästä mitenkään.

2 kommenttia:

eekku kirjoitti...

Varmaan kiva kokemus ja nättejä vaatteita =)

Unknown kirjoitti...

Mieki muutama vuosi sitten löysin juurikin Micks'stä täydelliset housut, joissa takapuoli näytti hyvältä! Kyllä tuli surku ko kului puhki!