torstai 9. huhtikuuta 2015

Pääsiäinen 2015

Saattaa tulla kilometrin mittainen kirjoitus, kuvia ainakin tulee miljuuna.

Tosiaan, Neiti K matkusti Suomen halki tänne Rovaniemelle. Niko jatkoi matkaa Leville ja jätti Neiti K:n mun luokse lomailemaan. Torstaina aamupäivästä he olivatkin perillä ja meille jäi Neiti K:n kanssa koko päivä aikaa puuhailla.

Ihan ensiksi nakitin Neidin päikkäreille. Aluksi tietysti hannasi vastaan, mutta sain taivuteltua sen sänkyyn kuuntelemaan satua. Eihän siinä sitten kauaa mennyt kun tyttö jo nukkui. Nukuttiin tunnin päikkärit. 

Päikkäreiden jälkeen syötiin hiukan välipalaa ja lähdettiin ulkoilemaan. Jouduttiin poikkeamaan H&M:n kautta, ostamassa Neiti K:lle uimapuku, koska olin luvannut viedä Neidin uimahalliin ja isi oli unohtanut pakata uikkarit mukaan. Joten H&M:ltä löytyi Hello Kitty-uimapuku ja maksoi 13€.

Käveltiin yhdessä Angry Birds-puistoon, se on tuossa Valtakadun varrella. Et voi ajaa ohi, sen kyllä huomaa.
Siellä oli paljon tilaa leikkiä. Löytyi kaikenlaista leikkitelinettä, vähän isommille ja vähän pienemmillekin. Neiti K leikki niissä kaikissa yhtälailla. Hyvin viihtyi, mutta kiltisti suostui lähtemään poiskin, etenkin kun vaatteet kastui liikaa. Lähdimme tekemään ruokaa. 


Perjantaina Mika tuli aamulla töistä, Neiti K koki pienen sydänkohtauksen, jähmettyi täysin paikoilleen, kun Mika astui ovesta ulos. Alkujärkytyksen jälkeen leikit ja puuhat jatkui normaalisti. Edellisen päivän Neiti kylläkin kyseli Mikasta, että missä on, mutta ei vissiin tajunnut että kyllä se mies sieltä takaisin tulee.

Mika alkoi nukkumaan ja me tytöt lähdettiin ulkoilemaan. Sai Mikakin nukkua rauhassa, tämä kämppä kun ei ole mikään suuri. Vaikka ei Mikaa paljoa häirinnyt meidän puuhastelut ulkoilun jälkeen.
Iltapäivästä lähdettiin Pelloa kohti. Siellä meitä jo odoteltiinkin.
Neiti pääsi heti suklaamunien etsintään, oli pupu käynyt piilottamassa munia pitkin taloa. Saatoin minäkin muutaman munasen löytää, Neiti löysikin kuusi kappaletta. Veli löysi kaikista eniten, melkein kymmenen. :D

Munat kun oli löydetty, alettiin maalaamaan tyhjiä kananmunia. Tai siis niitä kuoria. Äiti oli puhaltanut useamman tyhjäksi. Se on joka vuotinen perinne. Minäkin olen sitä tehnyt pienestä asti.
Neiti innoissaan niitä maalasikin useamman, eka kerta ikinä.

Suuret taiteilijat <3

Launtai menikin ihan rauhallisesti puuhastellessa. Päiväkodin pihalla käytiin leikkimässä päivällä. Siinä hurahti muutama tunti ihan kevyesti, jonkin verran oli matkaa äidin luota päiväkodille.
 Sunnuntaina käytiin äidin kanssa kylillä kaupassa. Samalla metsästettiin Neidille lahjaa, juhlimme etukäteen Neidin synttäreitä. Neidillä on omat juhlat isin luona ja omat äidin luona.

Neiti sai itse kasata ja koristella oman kakun. Äiti teki kakkupohjan ja mä leikkasin sen halki ja Neiti levitti hillon väliin, kermavaahdon päälle ja vielä strösselitkin mukaan. Tuli kyllä ihan Neidin näköinen kakku. :D
Strösselit hieman pääsi karkaamaan purkista..

Neiti sai lahjoja. Tuli vaatetta ja pelejä, norsupehmokin ja veli lahjoitti omat pikkuautonsa Neidille.

Ostin Prismasta synttäritarvikkeita. Melko prinsessavoittoiset juhlat tulivat.
 Alkuillasta lähdettiin ajamaan kohti Rovaniemeä. Seuraavana päivänä nimittäin lähdettiin käymään uimahallissa.

Uimahallireissu taisi olla Neidin loman kohokohta. Neiti on aina rakastanut vettä. Kylvyssä viihtyy tuntikausia, jos vaan saa olla. Kukaan vaan ei koskaan ole vienyt Neitiä ikinä uimahalliin, joten mä päätin että tällä lomalla käydään.

Hyvin Neiti pysyi kellukkeiden avulla pinnalla. Osaa uida käsipohjaa ja vähän syvemmälläkin se uiminen sujuu kellukkeiden avulla. Hirveitä syöksyjä otti aina mennessä veteen. Nousi seisomaan ja oikein heittäytyi veteen takaisin. 

Lastenaltaassa oli vettä syvimmillään ehkä reilut 40cm, toisessa päässä vielä vähemmän. Isossa altaassa oli melkein 4m vettä ja matalimmillaan siellä oli vettä 1,20m. Tässä altaassa en käynyt kuin minä, hyppäämässä kaksi kertaa hyppylaudalta alas ja hyppäsi Mikakin kerran. Neidillä oli ihmeteltävää. :D 

Kupla-altaassakin käytiin. Syvyys siinä on varmaan pikkuisen alle 2m. Neiti oli kellukkeiden avulla sielä. Ensin se syöksyi mun syliin, mutta kun pidettiin käsistä kiinni, se uskaltautui tulla kellukkeiden varassa aivan hyvin. 
Ei halunnut lähteä pois ollenkaan, "ollaan vielä vähän aikaa". 

Käytiin uintireissun jälkeen Mäkkärissä syömässä. Saattoi Neidilläkin olla jo nälkä, kun oli niin kova vesipeto. :D
Ruoan jälkeen lähdettiin käymään Saari-Kämässä, Mikan mummulassa.
Neiti leikki Mikan sukulaistytön kanssa. Olivat justiinsa samaan aikaan käymässä siellä.

Loppuilta menikin pakatessa Neidin tavaroita. Niko tuli tiistaiaamuna seiskan jälkeen hakemaan Neitiä. Iloisesti tyttö vilkutti, kun auto lähti pihasta ja heti kun Niko saapui kuuloetäisyydelle, Neiti kertoi kuinka oli päässyt uimahalliin. Hassu pieni tyttö <3

2 kommenttia:

eekku kirjoitti...

Kiva että sait kiiran kylään =)

Jenni kirjoitti...

Niin oli, tosi mukavaa :)