maanantai 20. huhtikuuta 2015

Puuhastelin taas töissä..

Jos taas vähän päivitystä siitä, mitä oon puuhannut viime aikoina töissä.

Melko monipuolisesti olen saanut nyt puuhailla. Pääasiassa pensselin varressa roikkumista, mutta myös muutakin. Asiakas tilasi itselleen tämmöisen puisen laatikon. Joku sen teki ja mulle jäi sen pintakäsittely.
Pintaan on levitetty vaahtomuovisen sienen avulla Osmo Colorin puuvaha, sävyn nimeä en muista, mutta vaaleanharmaata siihen haluttiin. 
Asiakas oli lopputulokseen tyytyväinen ja laatikko haettiinkin melko pian, kun vahan kuivuminen sen salli.

Oon puuhannut vähän tarkkaavaisuutta vaativaa työtä jo jonkin aikaa. Lähinnä silloin, kun ei ole muuta tärkeämpää hommaa.
Jo jokunen postaus sitten, mainitsinkin asiasta, että mitä saadaan kun yhdistetään vannesaha, koiran kuva ja vanerin pala?

Tämä koira on kokeiluversio, siitä miten käytän vannesahaa. Ihan hyvin se luonnistui, olihan se tuttu laite jo ennestään.
Maalina on käytetty Miranolin mustaa ja valkoista kiiltävää maalia. 
Netistä hain simppelin koiran kuvan, leikkasin sen ääriviivoja myöten irti ja piirsin ääriviivat vanerille. Loput koiraan liittyvät piirtämiset tein käsin mallista katsoen. Sitten sahaaminen ja reunojen hionti. Nuo kun on hoidettu, alkaa se mukavin osuus, eli maalaus. 
Ennen sahaamista.

Tein samaan syssyyn kissankin, samallalailla kuin koirankin. Netistä sopiva kuva ja ääriviivojen piirto ja sisäosien mallista piirtäminen. Sahaus ja hionta ja maalaus.


Kissan rajaukset ovat maalattu Miranolin mustalla maalilla, mutta muut maalit ovat akryylimaaleja. Otin tuon kissan kotiin ja maalasin omilla väreillä sen. Oli ennestään jo akryylimaaleja kaapin perällä, en kyllä ollut varma enää niiden toimivuudesta, joten ostin Clas Ohlsonilta toiset. Ei olleet kalliit, 18 tuubia n.9€ ja tietysti sopivia siveltimiä kyytipojaksi.

Iski kyllä pieni kuume, että voisin maalailla lisää jotain niillä väreillä. Pitää vissiin käydä ostaa muutama taulupohja ja hahmotella lyijykynällä joku, jonka voin maalata. Kauppaan siis. :D

Mutta siinäpä viimeisimmät kuulumiset töiden osalta.
Nyt sainkin mukaani jo melkein kokonaan hiotun polkupyörän rungon, joka pitäisi saada maalattua. Vuosi sitten maalasin edellisen rungon neon-oranssilla ja tänä keväänä seuraavasta runosta taitaa tulla sininen. Aika näyttää :D

(Mahtaa isompi kuvakoko olla parempi?)

2 kommenttia:

eekku kirjoitti...

Kisu ja koira ovat kivoja

Jenni kirjoitti...

Kiitos Eekku :)