lauantai 9. toukokuuta 2015

Nukkekotiprojekti.

Varoitan heti alkuun, että kuvanlaatu on perseestä. Ihana iPuhelin.

Sain tosiaan tuunattavaksi vanhan nukkekodin. Ennen-kuvia en muistanut ottaa, mutta jokaisessa huoneessa värit olivat kuin suoraan 70-luvulta. Eli voisin kuvitella, että omistajakin on talon ensimmäinen ja alkuperäinen omistaja. Vanhempi naishenkilö tämän ilmeisesti omistaa, sen käsityksen sain.


Tuossa näkyy kokonaiskuva.
Kerroksia on kolme, jokaisessa kerroksessa on huoneita 2-3. Seinät on tapetoitu maaliliikkestä saatavilla tapettinäytteillä. Niitä on myymälöissä isoina kirjoina, siten niitä on helppo selata ja samalla löytää mieleisen näköisen ja tuntuisen tapetin. Talon sisäkatot on maalattu valkoisella kalustemaalilla.
Talon ulkopuoli jäi alkuperäiseen muotoonsa. Ainoastaan katon maalasin ja liimasin takaisin paikoilleen ja ammuin naulapyssyllä alaosan ja yläosan kiinni toisiinsa.
Talo oli osittain kokonaan irti vanhoista liimauksista. Irti olevat sisäseinät irroitin kokonaan, poistin vanhan liiman ja liimasin uudestaan takaisin. Liimana käytin tavallista, Eri Keepermäistä puuliimaa.


Alin kerros. Pienempi huone taitaa olla makuuhuone, isommasta en ole varma, mutta ehkä se voisi olla joku pelihuone, takkahuone, joku oleskeluhuoneen tapainen kuitenkin. Leikkijän mielikuvituksen varassahan nämäkin ovat.Ensimmäisessä kuvassa on kylpyhuone. Alkuperäinen väri oli sinisävyinen, siitä päättelin että kylppäri se on. Kuvasta ei niin erotu, mutta tapetit ovat kultaiseen vivahtavia. Hain sillä kultaisella värillä luxuksen tunnetta kylpyhuoneeseen.
Keskimmäisessä kuvassa taitaa olla eteisaula, josta vie portaat yläkertaan.
Viimeisessä kuvassa on keittiö. Alkuperäinen väri tällä oli keltainen, retrokeltainen ja seinällä oli teline jossa oli lautasia, mutta sen aika oli haperuttanut, joten sitä ei saanut ehjänä irti seinästä.


Ylin kerros.
Ensimmäisessä kuvassa on makuuhuone. 
Isompi huone on olohuone/ruokasali. Sakset ovat tuolla nurkassa ihan siksi, että se pitää tuon listan paikoillaan sillä aikaa kun liima kuivuu. Muuta tarkoitusta sillä ei ole. :D

Olihan tuossa melkoinen askartelu, mutta mä nautin todella paljon. Tosi mukavaa pientä näpertämistä, askartelua ja mittaamista. Niin mun juttu. <3
Viisi työpäivää meni tuohon kaikkinensa, liimauksineen, tapetoimisiin ja maalaamisiin. Oli kivan rento projekti, tuon paikan viimeisenä työnä.
Maanantaina aloitan uudessa paikassa, uusilla haasteilla ja pikkuisen meinaa jännittää, kun hermot on kireällä kuin viulunkielet. Kyllä se onneksi menee ohi, aikaisintaan maanantaina kun pääsen töistä. :D

Huomenna moikkaamaan äitiä Pelloon. Hyvää yötä. :)

1 kommentti:

eekku kirjoitti...

Kiva tuunaus ja mulla samanlainen nukkekoti vanhemmillani ilman tuota ihan alinta osaa (joka ei omaani ole kuulunukkaan)
Se on vaan ihan kärsiny ja kaipais remonttia myös =)