maanantai 29. kesäkuuta 2015

Juhannus 2015, +paljon kuvia

Hohhoii.. Juhannus on eletty, mun ja Mikan synttärit on eletty. Kohta on koko kesäkuukin eletty. Vielä neljä päivää töitä ja mäkin saan kolme viikkoa lomailla. Aika jees. :3

Jos nyt palataan juhannuksen tunnelmiin yhden postauksen verran.

Perjantaina lähdettiin ajamaan kohti Rukaa. Ajomatkaa oli pari sataa kilometriä. Pysähdyttiin mennessä Auttikönkäällä turisteleimassa ja kuvaamassa patoa. Luontopolkukin siellä kiemurteli, mutta jätettiin se 5km:n lenkki odottamaan seuraavaa kertaa ja parempaa vaatetusta.

Perille päästiin iltapäivästä ja mökki oli mukava. Kolmen asunnon rivitalo, meillä oli toinen päätyasunnoista. Naapuriin saatiin myös porukkaa, mutta omissa oloissa oltiin pääosin.
Huonolaatuinen panoramakuva. 
Alakerta oikeastaan olikin tuossa mitä kuvassa näkyy. Eteinen, makuuhuone ja kylpyhuone saunalla löytyy vielä. Yläkerta ei ollut kamalan iso. Lähinnä parvi, johon oli mahdutettu 4-6 makuupaikkaa.

Illasta käytiin saunassa ja lähdettiin katsomaan kokkoa Rukan keskustaan. Mökiltä sinne oli viitisen kilometriä matkaa.


Ilta ja yö menikin hunningolla. Viiden aikaan aamulla on menty nukkumaan ja siinä se lauantai kuluikin melko tehokkaasti. Nukkuessa työviikon ja edellisen yön univelkoja pois.
Lauantaina kun heräiltiin ja todettiin että kärsii ajaa autoa, käytiin tutkailemassa Kuusamoa. Yllätyin miten iso paikkakunta se oikeasti onkaan. Löytyy Prisma, Cittari, Tokmanni ja paljon muita kauppoja. Keskusta oli isohko, mukavan näköisiä kerros- ja rivitalolähiöitä, johon olisi osannut itsensäkin kuvitella. Käytiin syömässä samalla reissulla kebabit paikallisessa kebabbilassa, paikan nimeä en muista, mutta taisi olla ainut siinä kylässä sillä hetkellä auki. :D Hyvää oli! 
Mika näytti paikkoja, niiltä ajoilta kun oli asfalttitöissä siellä, lähemmäs 10v sitten. :D

Lauantai-ilta otettiin rauhassa. Saunan jälkeen sammuin sänkyyn heti yhdentoista jälkeen ja hyvin nukutti.
Sunnuntaina luovutettiin mökki ja lähdettiin ajamaan kohti Rovaniemeä.

Pysähdyttiin Mikan äidin luona lättykahvilla ja jatkettiin matkaa Ranuan kautta kotiin.

Keksittiin että käydään Ranuan eläinpuistossa mennessä. Ikinä en ole siellä käynyt, joten tämä tuli hyvään saumaan.
Hyvin moni elukoista kylläkin nukkui, keli oli sateinen ja sääsket kiusasivat urakalla, mutta kyllä kuvia sai ihan mukavasti napattua.Kiertäessä meni muutama tunti kaiken kaikkiaan. Saukot olivat erityisen hauskoja tapauksia. Satuttiin niiden ruoka-aikaan paikalle. Ne olivat kuin frettejä nälkänsä ja temppujensa takia. :D

Pitihän se matkamuistomyymälässä käydä. 
Saukot vei mun sydämen, kuten tämä nappisilmäkin. Kissa oli kauhuissaan, kun tapasi herra Saukon ekaa kertaa. Karvat pörröllään, matalana liikkui menemään, kunnes uskalsi tassulla läppäistä todetakseen Saukon vaarattomaksi. :D

Semmoinen juhannus meillä. Mites teillä? :)

1 kommentti:

eekku kirjoitti...

Ihan kotosalla ja me käytiin aina lapsena ranuan eläinpuistossa,koulunki kanssa taidettiin kerran käydä