keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Gossip Girl-kirjat

Olen pettynyt. En todella, mutta hiukan.

Olen kattonut tässä pikkuhiljaa koko Gossip Girlin sarjan, kaikki tuontantokaudet Netflixistä. Heinäkuussa sain katsottua sen viimeisenkin jakson ja vähän harmittaa, kun niitä ei olla tehty enempää.

Kaikki päättyi lopulta hyvin ja tuli onnellinen loppu. Enempää en paljasta, jos joku sattuu vielä niitä katsomaan.
Tykkäsin tuosta sarjasta niiden vaatteiden, kenkien ja New Yorkin takia. Haluan päästä käymään Nykissä aina vaan enemmän ja enemmän, kun tulee katsotuksi sinne liittyviä sarjoja tai leffoja. Ja noiden hahmojen vaatetus.. Olisikin pokkaa ja varaa pukeutua yhtä kivasti kuin he. Juonikin oli kivasti kirjoitettu, sopivasti sutinaa jaksosta jaksoon, eikä mielenkiinto lopahtanut, vaan oli pakko laittaa seuraava jakso pyörimään.

Marssin kirjastoon, kun tajusin, että tuo sarja on tehty saman nimisten kirjojen perusteella ja ajattelin testata ne. Voiko kirjat olla yhtä hyviä kuin sarjakin? 
Yleensä haluan tsekata kummatkin, ihan mielenkiinnosta ja vertailun vuoksikin, jos vaan on mahdollista.

No, jouduin pettymään.
Kirjat olivat pettymys. 
Kirjoja on kirjoitettu 13 kpl ja lainasin neljä ensimmäistä osaa.
Aloin lukemaan ensimmäistä osaa ja en päässyt edes puoleen väliin asti, kun lopahti innostus.
Kirjat on selvästi tarkoitettu nuoremmalle väelle. Kirjakieli oli hyvin "teiniä" ja eikä oikein meinannut taipua mun suuhun.
Kirja ja sarja erottui jonkin verran toisistaan. Kuten normaalia, mutta joissain kohdissa piti ääneen älähtää, että "ei se noin mennyt!".

Olen myöhäisherännyt tähänkin ja toivon, että olisin lukenut nämä kirjat jo 10v sitten. Kirjat jäivät lukematta ja kävin ne maanantaina palauttamassa kirjastoon. Eivät kelvanneet edes paskalukemiseksi. :D

Onko teillä pettyneitä lukukokemuksia?

1 kommentti:

eekku kirjoitti...

Toi sarja on kyl hyvä =)