sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Tunnelmaa pimeyteen

Tällä viikolla on joulukin pikku hiljaa tullut asunossa esiin.
Hirveästi tänne tuskin joulua laitan, sen verran mitä valoilla saa aikaiseksi tunnelmaa.
Joulukuusta ei hankita, asunto on niin pieni, että se vie liikaa tilaa vielä. Kunhan muutetaan isompaan, sitten voi alkaa haaveilemaan isommasta ja oikeasta kuusesta.

Olen koittanutkin etsiä kaupoista pöytäkokoista kuusta. Äidilläni on semmoinen ollut jo monta vuotta ja aloin semmoisesta itsekin haaveilemaan. Mistään vaan ei tahdo löytyä niin pientä. Kaikki ovat keskisuuria tai siitä vielä isompia. Vähintään kuitenkin 120cm korkeita.

Omat koristelut ovat valopainotteisia.
Kynttelikköä, valojohtoja, kynttilöitä. Osaa valoista tulee käytettyä joulun jälkeenkin pitkään. Ainakin niin pitkään kun pimeää on koko ajan.

Kynttelikkö löytyy olohuoneen ikkunalaudalta.

Keittiön ikkunalaudalta löytyy tämä kiva pattereilla toimiva sydänvalo. Löysin sen alkuviikosta Clas Ohlsonilta. Hinta oli 8€ luokkaa.

Makuuhuoneeseen lakkalipaston päälle pääsi Poton ja huolisyöppöjen kaveriksi pari vuotta sitten ostettu valoköynnös. Iskin sen lasiseen maljakkoon ja hyvin toimii. Viime vuonna tuo sama viritelmä oli olohuoneessa tv-tason päällä, tänä vuonna se pääsi makkariin.

Ja ne kynttilät. Kivat, edulliset tunnelmanluojat. Olohuoneessa on pöydällä ja kirjahyllyn päällä ne mitä tulee eniten poltettua. Muissa paikoissa saattaa olla muutamia tuikkuja, mutta niitä polttelen vähemmän.

Onko teillä jo joulua laitettuna? Millä tavalla?

Ajastettu postaus.

Ei kommentteja: