sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Downton Abbey - Kartanon Vuosi

Käytiin eilen Prismassa ja tein kivan löydön kirjaosastolta. Olen katsonut kaikki viisi tuotantokautta Downton Abbeyta. Kuudetta en ole vielä katsonut, vaikka se Ylellä onkin pyörinyt. Heräsin tuohon sarjaan melko myöhään ja kuudes kausi oli jo pitkällä menossa, joten odotan että se ilmestyy Netflixiin ja katon sen sieltä.

Löysin Prismasta Downton Abbeyhin liittyvän kirjan. Kartanon Vuosi. Kirjassa edetään kuukausi kerrallaan ja kirja luonnollisesti alkaa tammikuusta. Jokaisella kuukaudella on oma teemansa, mihin paneudutaan astetta tarkemmin.

Kirja kertoo Kartanon vuodesta, viidennen kauden ajasta, siitä miten on kausi tehty meikkeineen ja puvustuksineen. Kirjassa on nippelitietoa sen vuosikymmenen aikakauden tavoista, vaatteista, ehotuksesta, ruuista, lähes mistä vaan.
Kirjassa kerrotaan missä on sarjaa on kuvattu, mikä on totta ja mikä on kulissia.
Kirjassa kerrotaan myös se miksi sarjan hahmoille käy niin kuin käy. Miksi sarjasta on tapettu hahmoja. En halua tässä paljastaa ketä, jos joku ei olekaan katsonut ja kiinnostuu katsomaan.

Kirjassa on myös paljon kuvia, jotka ovat viidenneltä kaudelta tuttuja. Kauniita isoja kuvia, jotka muistaa nähneensä sarjassa. 
Hyvin yksityiskohtaisesti on sarjan taustoja kerrottu. Loistava paketti sarjan faneille.
Ahmin eilen ekat 200 sivua ja mietin, että pitää hakea seuraava kirjoitettu kirja Anttilasta. :D

Hintaa jäi alennuksen jälkeen 13€, tämä oli hyvä ostos.
Jos yhtään innostut Downton Abbeyn maailmasta, kannattaa hankkia tämä kirja. Mielenkiinnosta haluaisin nähdä ne muutkin kirjat. Niin ainakin ymmärsin, että näitä olisi enemmänkin.

Oletko katsonut ja ihastunut tähän sarjaan?

Loppuun vielä muutama ilta sitten räpsitty kuva kynttilöistä. Ne on mukavia kuvattavia. Hyvää yötä!

Ei kommentteja: