tiistai 26. tammikuuta 2016

Jännän äärellä eletään

Nyt on astetta jännempää kerrottavaa.

Viides kerros muuttaa, tai ainakin sen asukkaat.
Tehtiin maanantaina, siis eilen, kaupat omakotitalosta tässä Rovaniemellä. Keskustasta n.7-8km Sodankylää päin.

Talo on punainen puuverhoiltu, yksikerroksinen rakennus. Rakennettu vuonna 1983. Neliöitä kaikenkaikkiaan n.150. Kaksi makuuhuonetta, olohuone, keittiö, takkahuone, kylpyhuone ja sauna. Erillinen wc ja kodinhoitohuone. Autotalli ja erillinen varasto.

Alue on rauhallista omakotitaloaluetta, rauhallisessa osassa kaupunkia. Muutaman kilomertin säteellä asuu Mikan serkkuja. Kävelymatkan päässä on myös pieni Sale, kapakka ja postin toimipiste. Ei aina tarvi lähteä keskustaan jos tarvii postin palveluja. Peruskoulut ja päiväkoditkin sijaitsevat siinä jossain, mutta ne ei meille ole ajankohtaisia.
Vähän pidemmälle kun tullaan, on pääkirjaston sivupiste ja Citymarket sekä kolmas Mikan serkku perheineen. Tuttuja alueella on ainakin.

Mikä parasta, keittiössä on iso leivinuuni ja takkahuoneessa takka tietenkin. Saa oikean tulen elämää taloon. Sitä huomaa ikävöivänsä kun sitä mahdollisuutta ei ole. Kohta on. :3 
Ja lämmityskustannukset ovat kohtuulliset, kun pystyy puulla lämmittämään muuten sähkölämmitteistä taloa.

Piha on melko suuri. Rinnetontti, takapiha "valuu" alaspäin ja siellä on myös naapurikin vastassa. Piha on osittain aidattu, autotien puolella ja lähimmän naapurin tontin rajalla menee aita. Se varmaan poistetaan jossain vaiheessa.

Pientä huoltomaalausta tarvii ulkopuolelle tehdä, ikkunankarmit maalata valkoiseksi ja muutamia pieniä maalausjuttuja.
Sisällä tarvii maalata ainakin makuuhuoneet ja asentaa laminaatti lattiaan. Edellinen lattia on muovimatto, joten asennus tulee olemaan helppo. Muualla asunnossa on jo laminaatti.
Muuten asunnon seinät oli maalattu myyntikuntoon. 

Onneksi taloon muuttaa ihminen joka tykkää maalamisesta ja näpertelystä. Olenkin jo suunnitellut kaikkea pientä puuhaa, nyt kun on autotalli jossa on tilaa puuhata. *taputapu* 
Mm. ruokapöytä ja tuolit tulevat saamaan uuden ulkonäön. En malta odottaa.
Katot maalataan uudestaan. Katossa on paneelit, valkoiseksi maalatut, se ei onneksi ole vaativa homma.

Kylpyhuoneremontti pitää tehdä, mutta se ei ole vielä akuutein homma. Lähivuosina edessä kuitenkin.
Saunaan tarvii uusia lauteet melko heti. Melko kovassa kunnossa olivat, kun taloa käytiin kattomassa. :D Siihen tarvittava puutavara onkin jo valmiina odottamassa. Sitten vaan asentamaan!

Muuttamaan päästään helmikuun aikana. Kuukauden sisällä, jos päästäisi viemään isoimmat pois, niin ei käy liian hätäiseksi koko kuukausi. Pieniä juttuja voi viedä henkilöautolla silloin ja tällöin.

Tästä on ollut puhetta jo muutamia kuukausia. Oman asunnon ostamisesta ollut puhetta jo kauan ja loppusyksystä markkinoille tuli talo, johon tykästyttiin kumpikin heti. Joulukuussa sitä käytiin katsomassa ja kun pankki suostui mukaan ja hinta saatiin kohdilleen alkoi tapahtumaan. Taloon teetätettiin kuntotarkastus, joka oli pari viikkoa sitten ja se kun oli kunnossa, kaupat syntyivät niillä puheilla. Eilen sitten aikataulut sopivat yksiin ja se on nyt meidän. Lopullinen naula siihen arkkuun.

Nyt uskallan kertoa teillekin, on tässä jo sisällä tätä pidettykin.

Montahan kertaa joudun Mikalle soittaa hätäpuhelun kun se on töissä yöllä ja mä yksin kotona, kun alkaa mielikuvitus laukkaamaan isossa ja vielä tuntemattomassa talossa? :D

Jätesäkkejä ja muuttolaatikoita on ostettu ja pakkausteippiä. Näillä nyt pärjää alkuun ja asuntokin on irtisanottu.
Muutama juttu vielä pitää muistaa hoitaa ja onneksi ne kirjoitin näppäränä tyttönä paperille ylös.
Kirppu nimittäin tulee helmikuussa pariksi viikkoa tänne. Varasin eilen lennot mulle ja Kirpulle. Hyppään edellisenä iltana Onnibussiin ja körötän Helsinkiin yön aikana. Puolilta päivin lennetään Kirpun kanssa yhdessä Rovaniemelle, Mika on meitä täällä vastassa. Takaisin lennetään kahden viikon päästä ja mä tulen Onnibussilla takaisin Rovaniemelle.

Pellossa ollaan varmaan suurin osa lomasta ja tässä Rovaniemellä käydään tietysti uimahallissa. Siitä Kirppu tykkää kovasti. Toivottavasti isi muistaa pakata uikkarit mukaan. :3

Joten, voi olla helmikuussa tavallista hiljaisempaa blogin puolella. Saa nähdä.

Blogin nimi tuskin tulee muuttumaan, vaikka maantasalle tästä muutankin. Viidennen kerroksen elämä ja jutut pysyy kuitenkin samana.

6 kommenttia:

eekku kirjoitti...

hei onnea oma talo varmasti ihana ja saa sitten laitella

Anonyymi kirjoitti...

Voi, olen suunnattoman onnellinen puolestasi! Ihana kun pääset "näpertelemään".

Hanna Katriina kirjoitti...

Onnea, kuulostaa kivalta talolta! :) Täälläkin vähän haaveillaan omakotitalosta, mutta jos nyt hetken vielä malttaisi tässä rivarissa...

Jenni kirjoitti...

Kiitos kaikille! :) Mäkin uskallan alkaa jo pikkuhiljaa innostumaan tästä. Lopullisesti varmaan uskon tän, sitten kun on tavarat uudessa kodissa. :D

Hanna, mekin mietittiin rivaria myös. Jompaakumpaa, mutta sattui löytymään omakotitalo kivalta paikalta. :)

eekku kirjoitti...

Laittelethan mulle sitten uutta osoitetta vaikka tekstarilla =)

Jenni kirjoitti...

Laitan toki! Tai laitan sulle vanhanaikaisen osoitteenmuutoskortin, vanhanaikaisesti etanapostilla. :D