keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Hiihtoloma 2016 ja miljoona kuvaa

Maaliskuukin on jo hyvää vauhtia päässyt alkamaan. Täällä vasta valmistaudutaan hiihtolomaan, kun etelässä ne on jo vietetty.

Kirppu tosiaan oli täällä kaksi viikkoa helmikuussa ja olihan meillä mukavaa.

Hyppäsin Onnibussin kyytiin torstai-iltana, yö meni matkustaessa. Olin yhdeksältä Helsingissä ja siitä sitten odottelemaan Finnairin bussia lentokentälle.
Siellä sitten tapasin Kirpun ja hänen isänsä ja Kirpun loma saattoi alkaa.

Hyvin oli isän kanssa käyty läpi, että mitä tapahtuu kun tullaan lentokentälle ja mitä tapahtuu ennen kuin päästään koneeseen. Neiti hyvin näppäränä tiesi asioita ja ihmetteli kun laukku lähti ruumaan liukuhihnaa pitkin. :D "Vau, onpa kätevää."

Lento kesti tunnin, oli ilmeisesti hyvä sää tuolla pilvien yläpuolella. Kirppu kikatti mahdottomasti, kun lentokone lähti kiihdyttämään, että pääsee nousemaan. Vissiin mahanpohjasta kutitti. :D

Oltiin viikonlopun yli Rovaniemellä. Lauantaina käytiin uimahallissa ja sunnuntaina oltiin kotosalla ja lähipuistossa. Ruuaksi paistoin lättyjä. Hyvin maistui koko porukalle. Maanantaina käytiin Angry Birds-puistossa leikkimässä ja Hesessä syömässä. Iltapäivällä lähdettiin Pelloon mummilaan, pikkusiskon ja hänen poikaystävän kyydissä.
Tiistaina olikin hieno keli ulkoilla. Pakkasta oli viidentoista luokkaa ja aurinko paistoi mukavasti. Pienesti se jo lämmitti kasvoja, kun ei tuullut yhtään.


Mitään erikoista ei tehty juurikaan. Kaupassa käytiin ja lumitöitä tehtiin. Kirppu sai riehua lumessa sen aikaa kun kolasin pihaa. Iso piha kun on, joten meni siinä aikaakin. :D

Viikonloppuna leivottiin kirjainpipareita. Äiti oli ostanut joulun aikaan Kirpulle piparimuotteja, kirjaimen muotoisia. Päästiin niitä testaamaan sunnuntaina, kun äiti oli tehnyt pienen satsin piparitaikinaa. Pipareita tuli hyviä ja Kirppukin niitä intona leipoi. Kaulitsi ja paineli muoteilla taikinaan.


Maanantaina pääsin minäkin vuorostani loistamaan keittiössä. Äiti pyysi, että tekisin jauhelihaperunasoselaatikon. Ikinä en ole sitä tehnyt, mutta se oli hyvin simppeli tehdä. Onnistui hyvin ja hyvää tuli. :3
Keskiviikkona Mika tuli meitä hakemaan Rovaniemelle. Leivottiin Kirpun kanssa pullia. Sai koko porukka herkutella. Tehtiin sokerikanelipullia ja Kirppu piti huolen sokerin ja kanelin määrästä. Kuulema oli hyvää. 
Täytyy kyllä itsekin myöntää, että tuli oikein onnistuneita pullia, vaikka itse sanonkin. :3
Loppuviikko meni Rovaniemellä. Mika oli saanut muutettua meidät jo uuteen kotiin, joten täällä sitä aikaa sitten kulutettiin. Mika lähti torstaina taas töihin ja me Kirpun kanssa jäätiin kotiin. Käytiin pulkalla kaupassa torstaina ja oleskeltiin vaan. Perjantai meni samoissa tunnelmissa, ei pidetty hoppua mihinkään ja viiden aikaan Mikan serkku tulikin hakemaan meitä lentokentälle. Oli aika lähteä takaisin kotiin.

Lento meni hyvin jälleen. Tunti ja viisi minuuttia kesti lento ja maisemat olivat upeat kun oli pimeää ja katuvalot loisti kauas.
Siellä se isi olikin meitä jo vastassa ja sinne se tyttö taas lähti. Ikävä tuli heti kun selkäni käänsin pois. :(

Sitten taas alkoikin odottelu. Onnibussi takaisin Rovaniemelle lähti klo 23.59 Kampista. Muutama tunti piti saada kulumaan jossain. Jäin kentälle ja istahdin kahvilaan ja kattelin tabletilta Netflixistä The Fosterseja.
Helposti löytyi Kampin linja-autoasema. Googlen kartat neuvoivat perille ja muutaman kerran kun tätä väliä menee, ei tarvitse mitään navigaattoreita. :D
Olin lauantaina klo 11.30 takaisin Rovaniemellä ja Mika haki mut asemalta. Siitä sitten vanhan asunnon siivousta tekemään. Sunnuntaina vielä jatkettiin lattian pesulla ja lopullisella tarkistuksella.
Tuli valvottua 1,5 vuorokautta. Illalla menin yhdentoista aikaan vasta sänkyyn, eikä tarvinnut kauaa odotella unta. Kellon ympäri tuli nukuttua ja että teki hyvää!

Sain Mikalta ihanan ihanan ystävänpäivälahjan. Mika tietää mistä tykkään ja nyt osui naulankantaan taas. :3
Pusheen, uusi ihana Pusheen. <3 Tuo kissa on niin suloinen!

Miten on maaliskuu lähtenyt käyntiin?

Ei kommentteja: