keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Kirjahaaste

Mulla on roikkunut jo hetken aikaa tämä kirjahaaste luonnoksissa. En edes enää muista mistä blogista tämän nappasin. Nyt otin itseäni niskasta kiinni ja teen pois roikkumasta. :D

Olen lukenut kirjoja jo ala-asteesta asti. Olisiko kolmannesta luokasta lähtien. Ennemmin otin kirjan ja luin sitä, kun olin ulkona riehumassa. Kesällä viihdyin enemmän ulkona ja talvet oli pyhitetty lukemiselle. Kuten myös lomat ja viikonloput.
Nykyään lukeminen on hankalampaa. Ei pysty/jaksa keskittymään, ei joko vaan saa aikaiseksi ja illalla huomaa istuvansa sohvalla nukkumaan menoon saakka. 
Välillä harmittaa kun lukeminen on jäänyt taka-alalle, kun ennen saattoi viikossa lukea parikin kirjaa. 
No, ehkä tätä on nyt tällä hetkellä ja lukukärpänen puraiseekin uudestaan. :) 

1. Kirja, jota luet juuri nyt?
-Mulla on kaksikin kirjaa kesken. Toinen on joku suomalainen rakkausromaani, Johanna Marttilan Olet minun, Annika! Sopivan hömppää, niille hetkille kun ei jaksa vakavampaa luettavaa.
Toisena kirjana mulla on Jennifer Worthin Hakekaa Kätilö, osa 3, Jäähyväiset nunnille. Tv-sarjan innoittamana lainasin kaikki kolme kirjaa kirjastosta.

2. Kirja, josta pidit lapsena?
-Mä tykkäsin Anni Polvan Tiina-kirjoista ja Helen D. Boylsonin Helena-sarjasta. Äitini muistaakseni on myös lukenut näitä ja hänen kauttaan olen joskus näihin tutustunut.
3. Kirja, joka jäi kesken?
-Pauliina Rauhalan Taivaslaulu. Ostin kirjan joskus junamatkalle ja se oli pettymys. Puoleen väliin jaksoin lukea ja sitten oli pakko lopettaa. Jotenkin koko kirja alkoi tökkimään, tarina ei edennyt ja oli sekavasti kirjoitettu hahmot. Odotin ihan erilaista kirjaa ja se osoittautui pettymykseksi. Onneksi kirjan sai myytyä pois kuleksimasta.

4. Kirja, joka teki vaikutuksen?
-Katja Ståhl - Se on niin kaunis. 
Kirja jonka sain lahjaksi jokunen vuosi sitten. Painin omien ulkonäköasioiden ja huonon itsetunnon kanssa ja kirjan ostaja tiesi hyvin sen. Osti kirjan tavallaan vertaistueksi, tajuamaan että kaikilla on, jopa julkisuudesta tutuilla ihmisillä, ulkonäköpaineita, eivätkä nekään välttämättä ole sinut itsensä kanssa. Oli ihana lukea muidenkin tarinoita siitä, mihin eivät ole tyytyväisiä ja miten siitä lähteä eteenpäin. Huomata, etten ole ainut joka miettii näitä asioita.

5. Kirja, johon palaat aina uudelleen?
-Leena Lehtolaisen tuotantoon palaan aina uudelleen. Omistan suurimman osan kirjoista itse ja Lehtolainen on ollut lempikirjailijani jo vuosia. Etenkin Maria Kallio-sarja on lähellä sydäntäni. 

Ei kommentteja: