lauantai 12. maaliskuuta 2016

Remppakuulumisia - Makuuhuone 1

Tämä viikko onkin mennyt näppärästi ohi. 
Maanantaina käytiin Värisilmässä ostoksilla. Haettiin kattomaalia, seinämaalia, tapettia pari rullaa, seinäliimaa ja työkaluja tälle kaikelle. Samana iltana jo päästiin puuhailemaan meidän makuuhuoneen parissa.

Lähtötilanteessa huone oli sininen ja lattiassa oli vaalea muovimatto. Ei, ei meidän tyylinen ollenkaan. Laitan omaan postaukseen ennen ja jälkeen-kuvat kunhan on kunnolla valmis.
Maanantaina aloitettiin katon maalauksella, lattia-, ovi-, ikkuna- ja jalkalistojen irroittamisella. Patterikin irroitettiin ja pistorasiat lähti myös vaihtoon.

Mika maalasi kattoa ja mä samalla irrotin listat ja rapsuttelin seinästä ylimääräisiä paakkuja ja tapetin jämiä pois. Samalla levitin isoimpiin koloihin ja kuoppiin tasoitteet kuivumaan. Seinät oli tuossa huoneessa melko kierot, joten löytyi sitä pakkeloitavaa jonkin verran. :D

Pakkelit kuivui melko nopeasti ja ne kun sai hiottua, pääsin maalauspuuhiin. Aloitin rajaamisista. Rajat maalata katonrajaan, lattianrajaan ja ovien ja ikkunoiden ympärille.
Ne kun on rajattu, helpottaa telalla maalaamista kun ei tarvitse telalla mahtua maalamaan ihan katon- ja lattianrajasta. Nopeuttaa, eikä tule sotkua turhaan.
 Kuvasta näkyy huoneen alkuperäinen väritys. Nice.

Töistä soitettiin myös samana iltana ja pyydettiin töihin jo seuraavana päivänä. Väriin ja Mattoon menin muutamaksi päiväksi lisäkädeksi, kun kiirettä tuntui olevan. Ei haittaa ollenkaan, lisäeurot eivät tee pahaa ollenkaan.

Puuhastelen edelleen samoja juttuja, kuin viime vuonnakin. Eli autan myymälän puolella asiakkaita ja henkilökuntaa, teen toimiston puolella mitä tarvitsee. Kaikenlaista pikkupuuhaa.

Tiistain olin töissä ja illan makasin sohvalla raatona, enkä koskenutkaan makuuhuoneen projektiin ollenkaan. Olin keskiviikonkin töissä ja illalla sain itsestäni sen verran irti, että maalasin makuuhuoneen toiseen kertaan. Ei onneksi tarvinnut maalata kuin kolme seinää, neljänteen seinään tuli tapetti ja siihen riitti yksi kerros maalia.

Torstaina oli tapetoinnin vuoro ja se sujui melko näppärästi. Otettiin varmuudeksi kolmaskin rulla tapettia, mutta saatiin palauttaa se, kun kaksi rullaa riitti aivan hyvin.
En ole tapetoinut kunnolla kun viimeksi koulussa, kun hallissa tehtiin tapettiharjoituksia. Töissä olen seinän, tai pari tapetoinut, lähinnä koristelukäyttöön tulevia juttuja varten. Mutta muuten mun tapetoinut ovat olleet hyvin vähäisiä.

Samana iltana Mikakin innnostui asentamaan laminaattia lattiaan ja se melko nopeasti lähti etenemään. Laminaatti on saman sävyistä kuin muuallakin asunnossa. Sopii hyvin makuuhuoneen värimaailman kanssa. Ollaan tehty hyviä valintoja. :)

Laminaatin asentaminen jatkui vielä vähän tänäänkin ja sillä aikaa mä siivosin kämpän muualta. Imuroin ja pesin lattiat ja järjestelin muuten vaan tavaroita paikoilleen. Aina löytyy pientä puuhaa.

Makuuhuoneen yhteydessä on vaatehuonekin ja sinne myös laitetaan makuuhuoneen värimaailma. Katto valkoiseksi ja seiniin vaalean harmaa maali, sekä lattiaan laminaatti. Eilen sitäkin päästiin aloittelemaan, tai lähinnä Mika. Mä maalasin makuuhuoneen, Mika sai omaksi projektikseen vaatehuoneen.
Vaatehuoneessa oli alkuperäinen väritys kauniin keltainen. Lattialla on palanen muovimattoa, joka koittaa muistuttaa samaa kuviota kuin monissa parkettilattioissa on. Katto oli maalamaton paneelikatto. Sekin huone kokee aika kovan muodonmuutoksen.

Siinäpä ne olikin, viikon kuulumiset pähkinässä.
Hyvää yötä!

Ei kommentteja: