perjantai 3. kesäkuuta 2016

Ravintola Roka

Marraskuussa, kun loppui mun pesti Värissä ja Matossa, sain läksiäislahjaksi lahjakortin rovaniemeläiseen ravintolaan nimeltä Roka. Se oli toukokuun loppuun asti voimassa ja meinasi tulla kiire sen käyttämisessä. 

Löydettiin sopiva rako illalliselle tuossa parisen viikkoa sitten. Varasin pöydän ajoissa viikolla, kun tiesin paikan täyttyvän melko äkkiä pienen koonsa takia. Hyvä että varasin, nimittäin Roka oli lähes viimeistä paikkaa täynnä sinä lauantaina.

Kyllä muuten kannatti mennä! Ensin näytti ettei ruokalistalla ole oikein mulle sopivaa. Ei ollut pastaa, tai muuta minulle rakasta. 
Löysin listalta kuitenkin annoksen, joka kuulosti hyvältä ja sitä se tosiaan olikin! Tilasin Street Food-listalta Possu & Chipsit. Siinä on yön yli kypsytettyä possunkylkeä, ranskalaisia sekä itsetehtyä coleslaw-salaattia ja punasipulihilloketta. Majoneesina toimi valkosipulimajoneesi. Törkeän hyvää!
Possua ei tarvinnut kovin edes pureskella, oli niin mureaa ja makoisaa, että suorastaan suli suuhun. Saattoi toki vaikuttaa nälkäkin tähän tilanteeseen, mutta en ole koskaan syönyt noin hyvää possua.
Taidan olla tosi-bloggaaja, kun kielsin Mikaa tarttumasta ruuan kimppuun, ennenkuin otan kuvan. :D
Mika otti Bistro-listalta itselleen Flank Steak 200g. Se sisältää Black Angus-härän mureaa kuvetta, raikasta Rokan salaattia, chimichumikastiketta, sekä ranskalaisia. Näytti maistuvan Mikallekin tuo annos. :)

Jälkkäriksi otettiin molemmat Rikkaat Ritarit suklaakastikkeella. Se siis on sama, kuin kyöhät ritaritkin, hilloineen ja kermoineen, mutta tässä olin lisänä suklaakastiketta. Oli hyvää tämäkin. Suklaa toi kivan uuden makukokemuksen tällekin ruualle.
 Kuvaa en tajunnut ottaa, joten en taida ollakaan vielä niin kova bloggaaja. Vielä on parantamisen varaa siis. :D
Pöydät oli merkattu tämmöisillä lapuilla. Ilmeisesti jotain liitutaulumaalia vedetty päälle, kun tuo oli pyyhittävissä pois. Kiva idea kyllä.

Kokemuksena todella hyvä. Varmasti tule syömään tuolla uudelleenkin. Arkisin sieltä saa lounastakin, ehkä sekin pitää vielä käydä kokeilemassa. 
Roka sijaitsee Rovaniemellä, Ainonkadulla. Lue täältä lisää!

Tämä postaus perustuu omiin kokemuksiin, enkä hyödy tästä mitenkään.

Ei kommentteja: