keskiviikko 3. elokuuta 2016

Häähöpinöitä: Tilaisinko häämekon ulkomailta? No joo!

Häämekkoa miettiessäni, tuli tietenkin selattua nettiä ja tutkittua millaisen puvun mahdollisesti haluaisin. 
Mulla oli jo jonkinlainen visio siitä, millainen puvun pitäisi olla.

Olkaimeton, a-linjainen. Nuo olivat kriteerit, joilla lähdin liikkeelle.

Törmäsin muutamaan ulkomaiseen nettisivuun, joka myy mekkoja häihin, vanhojen tansseihin, mihin vaan, jossa tarvitsee juhlavampaa mekkoa. Molemmista löytyi heti parikin hyvää vaihtoehtoa, jotka laitoin kirjanmerkkeihin muhimaan.

Muhitin niitä melko kauan ja silloin tällöin kävin vilkuilemassa ja pikkuhiljaa poistin niitä, jotka eivät alkaneet miellyttämään. 
En halua pitkää mekkoa, pitkää laahusta ja kermakakkua. 

Haluan polvipituisen mekon, joka ei ole aivan niin juhlava kuin häämekot yleensä on. Halusin yksinkertaisen, mutta nätin, kunhan se on olkaimeton ja a-linjainen.

Yksi löytyi, joka tuntui oikealta. Se vaan oli ulkomaalainen nettikauppa, joka oli kuitenkin suomennettu, eli tilaaminen olisi helppoa. Epäilytti vaan, että tuleekohan sieltä se mitä luvataan? Menetänkö rahat ja mekon? Paljonko tulee tullimaksuja maksettavaksi?

Hinnat olivat sen verran alemmat kuin Suomesta ostettaessa ja muutamat arvostelut ulkomailta tilaamisesta lueskelin ja päätin kokeilla onneani. Toimituskin luvattiin olevan nopea, eikä tarvitse maksaa postikuluja. Tilasin mekon DressFirst-nimisestä kaupasta.

Tilatessa pystyi tilaamaan mekon joko valmismitoilla, tai ilmoittamalla omat mitat ja he tekevät mekon mittojesi mukaan. Mä tilasin mekon omilla mitoilla ja siihen tuli 20€ lisää hintaa.

Mitäkö sain?

Tilasin TÄMÄN ja sain juuri mitä tilasinkin. Myyntikuvassa on musta nauha vyötäröllä ja mä tilasin oman fuksianpunaisena.

Mekko tuli omille mitoille sopivana ja istuu hienosti mun päälle. Ehkä hieman voi ottaa sisään rinnan ympäriltä, mutta sekään ei ole välttämättömyys. Ehkä on parempikin, että on hieman liikkumisvaraa mekossa.

Mekossa on sisäänommellut rintsikat, joten niitäkään ei tarvitse erikseen laittaa. Mekko pysyy ylhäällä, ei tarvitse pitkin päivää nykiä ylöspäin. Mekon sisällä on vyötärön ympärillä tukiluut, joten mekko pysyy senkin ansiosta ryhdikkäänä.

Mekko on yksinkertainen, mutta silti kaunis. Koruilla ja muilla asusteilla pystyy sitten tuomaan hohtoa ulkoasuun.

Mekko ei pääse kuvassa oikeuksiinsa, paremman kuvan saatte viimeistään hääjuhlista.

Mekon toimitusajaksi luvattiin parisen viikkoa. Räätälöinti toi lisää aikaa tähän. Mekko tosiaan tuli parissa viikossa. Heinäkuun puolen välin aikaan tilasin ja heinäkuun 26.päivä mekko oli mulla. Ihanan nopeaa. 

Tullimaksuja piti maksaa, koska mekon arvo oli yli 22€. DHL:ltä tuli tekstiviesti, että mekko on tullissa ja odottaa minun henkilötietoja. Soitin ja annoin tarvittavat tiedot. Seuraavana päivänä tuli lasku sähköpostiin ja maksoin mekon. Mekko pääsi lähtemään eteenpäin ja parin päivän päästä se oli mulla. 

Tullimaksuja ei tullut kuin 20€. Siihen lisäksi käsittelymaksut reilu 20€. Joten mekon hinta ja tullimaksut yhteensä, halvemmaksi se silti kävi tilata ulkomailta kuin katsoa Suomesta vastaavaa. Tuskin oltaisiin päästy alle 200€:n. Budjettiin sopiva mekko siis löytyi. :)

Suosittelen kokeilemaan, mutta lukekaa ensin muiden kokemuksia kaupasta, josta olette tilaamassa. :)

Perustuu omiin kokemuksiin ja omiin mielipiteisiin.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Näyttää kyllä mukavemmalta ja kevyemmältä mitä oma mekko oli :''D

Jenni kirjoitti...

No, saa nähdä miten akan käy. Ainakin pituuden puolesta on varmaan kevyempi :D