keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Opiskelu on jees!

Käyn koulua. Opiskelen myynnin ammattitutkintoa. Tarkoitus olisi tammikuussa saada paperit ja ammattitutkinto. Sitten omistan kolme ammattia. Jos ei näillä työllisty, sitten en tiedä mitä teen. 
Pitääkö taas opiskella? Sen aika kuitenkin on vasta ensi keväänä aikaisintaan.

Koulussa meitä on kiva porukka. Hyvin monipuolisesti on ammatteja edustettuna. On kosmetologia, atk-ihmisiä, Lidlin myyjää, siivoojaa ja rakennusalan ihminenkin. Kaikki ollaan aikuisia, aikuisopiskelijoita, joilla on jonkinlainen työhistoria. Tutkinto jota haetaan, on näyttö-pohjainen. Työpaikalla näytetään meidän osaaminen näyttötilaisuudella.

Kuuluu koulutukseen muutakin. 
Lähitunteja koulussa on ollut alusta asti. Koulu alkoi elokuun lopussa. Lähitunnit kun on käyty, siirrytään marraskuun loppupuolella työharjoitteluun ja siellä ollaan loppuaika. 

Tänään oli ruotsia, kieli jota ei juuri tarvitse elämässä koulujen jälkeen. Englannilla pärjää reissatessa hyvin, ruotsia ei niinkään tarvitse. Opetus vaan oli hyvin peruskoulumainen. Kuunnellaan mitä opettaja sanoo, muutama tehtävä paperilta, sanojen ääntämistä opettajan perässä ja opettaja saattaa kysyä yllättäen kysymykseen vastausta. Saa olla tosissaan kärryillä, missä mennään milloinkin. Hyvin tuttuja fiiliksiä sieltä peruskoulusta. En tällä tyylillä opi kieltä. Ihmekös se ei ole jäänyt mieleen. Oli toki tuttujakin sanoja, kyllä ne osaa sanoa, mutta kirjoittaminen ei onnistu. Ruotsin kielessä sanoja ei sanota niin kuten ne kirjoitetaan. Kuten meillä suomen kielessä.

Lisäksi me opiskellaan myös hinnoittelua, asiakaspalvelu-englantia, juridiikkaa, työturvallisuutta, viestintää ja muita myynnin juttuja tai myyntiin liittyvää. Koko opetussuunnitelmaa ei käydä läpi, meillä ei riitä aika ja me tarvitaan tutkintoon vaan tietyt osat. 
Koulupäivät eivät ole pitkiä. 5-6 tuntia pääasiassa, joukossa on toki lyhyempiäkin ja pidempiäkin päiviä. 

Koulussa käyminen on ollut mukavaa. Kivaa vaihtelua kotona olemiseen. Työttömänä kun olen ollut, on aika käynyt välillä pitkäksi, unirytmikin on ollut omanlainen. Nyt on päivärytmi normaali, näen ihmisiä ja olen sosiaalinen. Saan muuta tekemistä päiviin, kun voi aamulla nousta ja lähteä ulos asunnosta.

Kohta meillä on syysloma ja Kirppu tulee kahdeksi viikoksi tänne pohjoiseen. Talo täyttyy iloisesta pulputuksesta ja hassuista kysymyksistä. :) <3

En osaa sanoa, mikä ajatus tällä postauksella on. Kunhan annan ajatusteni virrata ja käsien kirjoittaa.


2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ruotsin tunnit ovat kyllä sellaisia, mitä ei ole ikävä!

Jenni kirjoitti...

Etenkin kun se opettaja opettaa täysin ala-astemaisesti kaiken. Ei jää mitään mieleen. :D