torstai 10. marraskuuta 2016

Makuuhuone 2 ennen ja jälkeen - valmis!

Rempattiin alkukesän aikana meidän toinen makuuhuone, joka toimii lastenhuoneena.

Nyt motivoiduin ottamaan kuvat huoneesta, jossa Kirppukin asustelee täällä ollessaan.

Halusin siitä tyttömäisen, semmoisen huoneen, josta tietää kuka tai ketkä siinä huoneessa asuu. Jos perheessä olisi poikiakin, sitten huone olisi tietysti vähän neutraalimpi. :D

Huone remontoitiin lattiasta kattoon. Huoneen kunto oli ok. Muutamia kertoja maalattu, vanha muovimatto, reikiä. Melko karussa kunnossa siis. 

Katto maalattiin uudestaan. Siihen käytettiin samaa maalia kuin ekassa makuuhuoneessakin. Tikkurilan Multistop, purkkivalkoinen.

Huoneesta maalasin kolme seinää vaaleanpunaiseksi. Maalina oli Värisilmän Seinämaali 7, sävyssä Ballerina.
Yhdelle seinälle laitoin tapetin. Valittiin Borås Tapeterilta Lilleby-niminen tapetti. Se tuntui alusta asti siltä, että se on oikea valinta. Tapetin asentaminen oli melko helppoa. Selkeät kuviot auttaa asiaa. Seinästä tuli ihana, kuten tapetin kuviostakin voi odottaa. :3

Maalasin seiniin vielä tehostepinnan. Tikkurilalla on glitterimaalia valikoimissaan ja Värissä ja Matossa oli poistomyynnissä erä sitä. Ostin pois ja laitoin vaaleanpunaisen maalin päälle. Kyseessä on Taika Stardust, sävyssä kulta. Se on hankala kuvata, niin että siitä saisi selvää. Kuvitelkaa kuitenkin vaaleanpunaiseksi maalattu seinä, jossa on kultaista glitteriä pinnalla. Tietyssä valossa se tulee paremmin esiin.

Lattia on samaa laminaattia kuin toisessakin makuuhuoneessa. Niiden lattiat sopii hyvin muun asunnon lattiaan, tulee yhtenäisemmän näköinen, vaikka muu huoneesta onkin erilainen.


Hommattiin Kirpulle sänky tutun kautta. Matala parvisänky, laatikoilla ja sängyn alle taitettavalla pöydällä. Pöytätaso ja laatikot ja sängyn laita oli ennen siniharmaan sävyiset. Maalasin ne pinkiksi, näin sänky sopii uuteen huoneeseen paremmin ja on persoonallisempi. Kirppu rakastaa sänkyään, etenkin kun se on korkeampi kuin normaalit sängyt.
Pohjamaalasin ensin valkoisella maalilla, Teknos Futura Aqua 3 ja pintamaaliksi laitoin Teknoksen Futura 20, sävyssä H336. Unelmien pinkki sänky.


Samalla maalilla tuunasin valkoisen lipaston. Lipaston laatikot maalasin samalla Teknoksen maalilla. Siihen se sopii tosi hyvin!

Leluja ja muita tilpehöörejä olen haalinut kirppareilta ja Ikeasta. Ikeasta kävin hakemassa matot, leikkikeittiön ja paistinpannuja, sekä kauhoja ja muuta pientä. Jakkarat, sivuverhot ja valkoinen pimennysverho on myös Ikeasta. Sängyn lakanat on myös Ikeasta, päiväpeiton löysin kirppikseltä. Valkoinen pieni pöytä on Tori.fi:n kautta löydetty, alkuperä Ikea silläkin.
Kattolamppu löytyi Prismasta.Yhdellä seinällä on kaksi kehystä, joihin olen leikannut tapetista sopivan kokoiset palat. Halusin jatkokäyttää tapettia jotenkin, siinä on niin kiva kuosi.
Ikkunaseinällä koristaa Kirpun itse maalama taulu. Kirppu teki sen parisen vuotta sitten mulle, nyt se pääsi hyvälle paikalle.


Huoneen ovea koristaa perhoset. Seinätarra-tyyppinen, ostin joskus keväällä sen Hovimäestä. Se löysi heti paikan ovesta.
Oviaukossa roikkuu unisieppari. Nappaa pahat unet pois. Kirppu itse halusi, että tilaan sille semmoisen. Oli mummin luona nähnyt semmoisen ja ajatteli, että semmoinen olisi kiva täälläkin olla.


Tämmöinen tuli makuuhuone numero kakkosesta. Itse olen tyytyväinen tuotokseeni. Mika asensi laminaatin, mutta muuten huone on mun käsialaa.

3 kommenttia:

eekku kirjoitti...

Ihana

Unknown kirjoitti...

Hyvin vaaleanpunainen huone.... :DD Kirpun maalaus on aivan ihana <3 <3 <3

Jenni kirjoitti...

Kirppu tuntuu tykkäävän, vaikka lempiväri onkin vihreä :D