maanantai 30. tammikuuta 2017

Elämäni reseptit: Jennin kanapasta

Loppuvuodesta etsiskelin Googlesta postausideoita blogiini. Muutamia hyviä ideoita sieltä löytyi ja erityisesti kiinnitin huomiota Kivempi Blogi-blogin "Mummin Resepti"-postausideaan.

Ajattelin toteuttaa oman version kyseisestä ideasta. Kirjoitan siis postauksen ruuista, resepteistä, jotka ovat omia henkilökohtaisia suosikkeja suvussa olevissa resepteistä. 
Ainakin molemmilta mummeilta löysin jo reseptit, jotka haluan jakaa myös teille. Teen itse testierät ja kokeilen miten ne minulta luonnistuu ja julkaisen ohjeiden ja kuvien kera täälläkin.

Sovellan ideaa pikkuisen pidemmälle ja julkaisen myös äitini erään ohjeen täällä, sekä oman ohjeen, joka on myös oma suosikki.

Lähden liikkeelle tästä omasta suosikista. Tämä mahtaa olla myös Mikankin aika vahva suosikki minun tekemistä ruuista. 😍

Kanapasta.
Ohje on hyvin simppeli. Tarvitset Tagliatelle-nauhapastaa. Nuo on rullattuna pussissa. Olen laittanut noin puolet pussin sisällöstä kiehuvaan veteen ja keittänyt kypsäksi asti. Eli n.7-9 min. Riippuu, miten pehmeästä pastasta tykkää.
Ostan paketin (400-800g) broilerin fileesuikaleita, hunajalla valmiiksi marinoituja. Olen laiska ja mielikuvitukseton ja käytän valmiiksi marinoituja tuotteita. Helppoa ja hyvää. 😁
Paistan suikaleet kypsäksi ja maustan ne broilerimausteella.

Tämän jälkeen heitän sekaan kaksi purkkia ruokakermaa ja annan kerman kunnolla lämmetä. Nyt tuli hyvin haudutettua kastiketta, kun pastaveden kiehumisessa kesti odotettua kauemmin. Miedolla lämmöllä, kansi päällä annoin olla. Sekoittelin toki välillä, ettei pala pohjaan.

Kun pasta on kypsää, kaadan keitinveden pois ja sekoitan pastan ja broilerikastikkeen sekaisin kattilassa. Annan hetken odotella ja sitten voi alkaa syömään. 
Oma mielipide: hyvin onnistunut. Mikan mielipide: hyvää, lisää kiitos! 

Tein tätä samaa myös syyslomalla, kun Kirppu oli täällä. Sain paljon silloinkin kehuja, että hyvää on. Taisipa molemmat ottaa lisääkin. 😋💓

Seuraava resepti taitaa olla edesmenneen mummini salaatti-resepti. Suosikkini jo lapsesta saakka. Palaan siihen myöhemmin. 👀

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ruoka ja resepti postauksen ovat aina hyviä. Niistä saa arkeen hyviä ideoita!

Jenni kirjoitti...

Kiva kuulla! :)

heiduska87 // yksinhuoltaja äidiksi 2011 kirjoitti...

kiitos reseptistä, tuli tosi hyvää. Tosi täyttävää toi pasta oli :o oon ihan ähkyssä, tähä aikaa :D (23.19) :D

Jenni kirjoitti...

Pasta on täyttävä ruoka ;)