maanantai 2. tammikuuta 2017

Meidän joulu 2016

Joulun pyhät sujui meillä rauhallisesti. Ajeltiin torstaina Pelloon. Tänä jouluna oli harvinainen tilanne, kaikki lapset oli viettämässä joulua saman katon alla. 
Sisko tuli Seinäjoelta, veli Tampereelta, toinen sisko Kemistä, minä ja Mika Rovaniemeltä. Oli äiti onnellinen, kun kaikki porsaat oli kotona. 💓

Veljen saapuminen oli yllätys äidille ja nuoremmalle veljelleni. Haettiin veli kyliltä bussilta ja salaisuus säilyi loppuun saakka, kunnes veli astui tupaan sisään. 😁

Torstaina koristeltiin illalla kuusi. Siitä tuli kovin hieno. Siskon poikaystävän isä oli meille tuonut kuusen ja tuuhean kuusen olikin löytänyt.
Aatonaattona oli perinteiset puuhat, kuten joka vuosi. Salaattien tekoa, kinkun uuniin laittamista, piparitalon kasaamista ja rentoa yhdessäoloa. 
Aattona äiti keitti aamulla riisipuuron. Mika onnistui saamaan mantelin tällä kertaa. Nuorempi sisko sitä kovasti kyllä havitteli. Jos sitten ensi kerralla? 😏

Joulupukki kävi yön aikana nakkaamassa lahjat kuusen alle, siellä ne aattoaamuna odotteli kilttejä lapsia.
Olin ollut kilttinä, kun kuusen alla odotti muakin muutama paketti. Sieltä paljastui muutama kirja, keittiöön uusi veitsisetti ja Pusheeniin hullaantuneelle naiselle Pusheen-puku. 😂Aatto sujui kaikinpuolin rauhallisesti. Illalla katsottiin telkkarista Samu Sirkan joulutervehdys, perinne jo. Sen jälkeen käytiin hautausmaalla viemässä kynttilät muistolehtoon.
Mika joutui aattoiltana jo palaamaan takaisin Rovaniemelle. Työt kutsuivat tekijäänsä jo joulupäivänä. Ammatin varjopuolia nämäkin. 
Mä jäin Pelloon keskiviikkoon asti ja tulin sitten takaisin Rovaniemelle. 

Loppujoulu meni syödessä, nukkuessa, pelatessa pelejä, ihmetellessä revontulia ja kirkasta tähtitaivasta. 🌠

Anoppi kävi Uudenvuodenaattona kylässä. Toi lasten lahjat ja saatiin mekin pienet paketit Mikan kanssa. Minun paketista löytyi minikynsilakkoja 8kpl. Sävyt oli punaisen ja pinkin erisävyjä, musta, valkoinen ja hopea.
Jokaiselle viikonpäivälle omansa. 😉

Riikka antoi paketissaan kaikkea pientä kivaa. Pusheen-unimaski, kaksi Essencen kynsilakkaa, teetä, koruja, suklaamunan. Unohdinkohan jotain? 😄
Minun Pusheen-rakkaus tiedetään. 😂

Kirpulta oli tullut joulukortti sillä aikaa kun olin Pellossa. Ilmeisesti oli torstaina tai perjantaina tullut perille. Mika sen laatikosta noukki aattoiltana, kun tuli kotiin.
Lapsi on oppinut piirtämään sydämiä. Harjoitteli syyslomalla niiden piirtämistä ja nyt näyttää sujuvan oikein hyvin. 💓

Miten teillä sujui joulu ja pyhät? Kävikö joulupukki? 😏

Ei kommentteja: