maanantai 13. helmikuuta 2017

Kiina: Yksi floppi ja kynsijuttuja!

Kiina on edullisen tavaran ihmemaa. Ainakin verrattuna Suomen hintoihin.

Silloin tällöin tulee tilattua jotain edullista ja pientä, yleensä sellaista ettei haittaa vaikka ei toimisikaan kuten pitää, koska hinta on niin edullinen. Ei haittaa vaikka tuote ei tule, tai ei ole kuvauksen mukainen. Rahallinen menetys ei ole suuri. 
En koskaan tilaakaan mitään kovin kallista. Kallein taitaa olla 23€ arvoinen tuote, joka on vielä matkalla Suomeen. Niin, jos ei häämekkoa lasketa mukaan. 😃 

Oikeilla hakusanoilla löytää vaikka mitä kivaa, mitä ei välttämättä Suomesta edes löydä. 
Suurin osa tilaamistani jutuista ovat toimineet ja haukkuneet hintansa hyvin äkkiä, mutta kyllä niitä floppejakin on tullut. 

Yksi ainakin oli partaterät. 
Suomessa hinta on lähellä 20€ ja Kiinasta tilattuna reilu 3€. 
Tilasin Mikalle koemielessä partateriä, jotka ovat samoja kuin täälläkin. Ne eivät kuitenkaan toimineet kuten pitää. Mika sanoi, että tuntuu siltä, kuin terät olisivat jo kerran käytettyjä ja ne repii partaa ajaessa. 
Ei hyvä. 
Mika kuitenkin sinnillä käytti ne kaikki neljä terää loppuun, ennenkuin ostettiin uudet. Tässä hommassa, kalliimpi oli parempi ja se jäi ainoaksi kerraksi, kun tilaan partateriä Kiinasta. Tulipa kokeiltua. 😇

Kynsiharrastajalle Kiina on todellinen löytö. Kynsikoristeita, työkaluja, viiloja ja muuta saa todella edullisesti jos vaan jaksaa odotella sen  viikosta kahteen kuukauteen. 
Toimitusajat voivat olla pitkiä ja jos jotain haluaa tilata vaikka jouluksi, se kannattaa tilata jo elokuussa, mutta ihan viimeistään lokakuussa. Saattaa keretä vielä perille ajoissa.

Olen muutamia kynsijuttuja tilannut Kiinasta ja ajattelin ne tässä postauksessa teille esitellä. 
Toukokuussa esittelin teille Wish-sovelluksen kautta tilaamani Clear-stamperin. 

Tilasin keväällä myös kaksi leimauslaattaa lisää. Käytin Wish-sovellusta ja laatat tulivat parissa viikossa. 
Toinen on kissalaatta ja se on tilattu Born Pretty-nimiseltä myyjältä. Hinta oli tuolloin 1€ ja 1€ postikulut päälle. Hintaa tänä päivänä en tiedä, kun en ole Wishiä käyttänyt kevään jälkeen ollenkaan.

Toinen laatta on pöllöaiheinen. Hinta tälläkin oli sama kuin kissoilla, eli 2€ postikuluineen. Toimitusaika oli myös parisen viikkoa. 

Kesän aikana siirryin kokonaan AliExpressin käyttäjäksi. Sovellus on englannin kielinen, tosin kuin Wish, mutta Alissa on edullisemmat hinnat, sekä suurimmassa osassa tuotteita ei ole postikuluja ollenkaan. Löydän täysin samat tuotteet Alista, kuin Wishistäkin. Edullisemmin vain. 
Alista tilatessa toimitusnopeus on melko vaihtelevaa. Osa tulee parissa viikossa ja osassa saattaa mennä se kuukausikin. No, minä maltan odotella. 😏

Tilasin Alin kautta Chrome/Mirror powderia. Suomenkielistä vastinetta en tähän kirjoitukseen löytänyt, mutta Googlettamalla saa paljon erilaisia juttuja tästäkin aiheesta.
Nämä ovat siis nimensä mukaan jauhetta. Hyvin hienoa jauhetta, jota hierotaan lakatulle kynnelle luomiväriaplikaattorilla. Efekti pitäisi olla cromemainen, kiiltävä ja peilimäinen. 
Tilasin paketin, jossa tuli kultainen ja hopeinen jauhe ja molemmissa paketeissa tuli kaksi aplikaattoria mukana.  
Jauhetta suositellaan käytettäväksi geelilakan päällä. Efekti tulee siinä parhaiten esiin. Itse en osaa siihen sanoa mitään, kun olen jauhetta kokeillut vain normaalin lakan päälle.


Molemmat maksoi yhteensä 2,15€. Postikuluja ei tullut.

Lakkasin testikynsille ensin kaksi kerrosta Mavalan mustaa lakkaa, toiseen hieroin kultaista ja toiseen hopeaa jauhetta. Päälle levitin kerroksen kirkasta päällyslakkaa. Kuvaaminen oli hankalaa, joten ei välttämättä näytä samalta kuin livenä.


Parhaimman lopputuloksen saa, kun jaksaa hieroa kaksi-kolmekin kerrosta jauhetta kynnen pintaan. Ainakin kultaisen kohdalla huomasin tämän toimivan. Tuli heti erinäköinen ja voimakkaampi efekti, kuin hopeiseen.
Se huono puoli näissä on, että nämä sotkevat melkoisesti kun näitä työstää. Jauhe on niin hienoa, että se pöllyää ja tarttuu kiusallisen tiukasti sormiin ja joka paikkaan. 😃

Alista tilasin samoihin aikoihin myös kaksi hololakkaa. Näissä oli nopea toimitus ja nämä olivat mulla jo alle parissa viikossa.
Molemmat ovat Born Pretty-nimiseltä myyjältä.
Tämä maksoi 2,66€, postikuluja ei tullut.


2,86€, ei postikuluja. 

Molemmissa on kaksi kerrosta lakkaa. Ei siis kovin peittäviä. Olisi tarvinut kolmannen, ehkä neljännenkin kerroksen lakkaa, että olisi tullut tarpeeksi peittävä lopputulos. 
Aurinkoisella säällä nämä lakat pääsevät kunnolla oikeuksiinsa. Taas on yksi hyvä syy odottaa kesää! 🌞

3 kommenttia:

Hanna Katriina kirjoitti...

Kauniita lakkoja! Itse olen tilannut Wishiltä esim. meikkisiveltimiä, arvioiden perusteella olen löytänyt hyviä ja mielestäni siveltimet ovat Suomessa aivan järkyttävän kalliita. Yhdestä luomivärisiveltimestä saa helposti pulittaa kympin, kun taas Wishiltä saa viiden siveltimen setin muutamalla eurolla. Muutama viikko sitten uskaltauduin tilaamaan mekon ja sekin oli ihan laadukas ja sopivan kokoinen. Arvostelut toki kannattaa lukea ja aina ei saa mitä tilaa, mutta hinnat on niin pieniä että ei se riskikään ole sikäli kovin suuri. :)

Jenni kirjoitti...

Joo, tilasin minäkin meikkisiveltimiä tuossa viime keväänä. Wishiltä juurikin ja 4€ maksoi 20 siveltimen setti. Kunnon pesu ja kiinantavaralle tyypillinen hajukin poistui kerralla. Hyvin ovat toimineet minun käytössä ja kestää uudelleenpesutkin. :)

Wishin tilaushistoriaa kattelin juuri ja olen mäkin fiftarityyppisen mekon tilannut ja oikean kokoinen tuli. Kynsikrääsää ja puhelimeen kuoria myöskin. :)

eekku kirjoitti...

Ite tulee tilattua ebaystä lähinnä