torstai 9. helmikuuta 2017

Oma koti kullan kallis: Asuntopostaus

Vihdoin saan tämän postauksen ulos päästäni. Olen asuntopostausta tehnyt jo jonkin aikaa. Lähinnä mielessäni ja nyt vihdoin saan tämän myös kirjoitettua teillekin julki.

Tosiaan, muutettiin aika tarkalleen vuosi sitten tähän missä nyt asustellaan. Kirppu vietti täällä hiihtolomaa samaan aikaan kun tehtiin muuttoa. Mika ja muut muutti sillä aikaa, kun me Kirpun kanssa oltiin mummilassa Pellossa ja loman jälkeen päästiin uuteen kotiin.

Talo on yksikerroksinen omakotitalo, jossa on asuinneliöitä vajaa 100. Lisäksi neliöitä on myös autotallissa ja varastossa yhteensä n.50. Kaikenkaikkiaan tässä mökissä on neliöitä n.150. 

Tämä asunto käsittää kaksi makuuhuonetta, joista on tehty omat postaukset. Makuuhuone 1, 11,2 neliötä ja Makuuhuone 2, 10,2 neliötä. 
Olohuoneen, keittiön, kodinhoitohuoneen, takkahuoneen, sekä wc:n ja kylpyhuoneen ja saunan.

Kylpyhuonetta, wc:tä ja saunaa en kuvannut. Ne ovat remonttia vailla, eikä siellä ole nyt mitään kuvaamisen arvoista. Perushuoneita. 

Kodinhoitohuonettakaan en kuvannut, siellä ei ole kuin pesukone, pyykkiä ja satunnaista romua, jotka luulee kuuluvansa sinne. 😀

Lähetäänpä liikkeelle vaikka olohuoneesta. Olohuone syö tästä asunnosta 22,4 neliötä. 
Periaatteessa olohuone ja keittiö on yhtä isoa tilaa. Keskellä on leivinuuni, joka jakaa tilaa erilleen. 

Tässä olohuone eteisestä päin kuvattuna. Kirpun huoneen ovelta suurinpiirtein.


Olohuone kuvattuna pianon edestä. Meidän makuuhuone on vasemmalla, lasten oikealla. 

Keittiö vie neliöitä 14,7. Tykkään meidän keittiöstä. Etenkin valaistus on kiva. Kaappien alla on spotit, jotka valaisee koko pöytäaluetta hyvin. Iltaisin pärjää tuolla valolla hyvin. Kattolamppu on päällä silloin kun tarvitsee enemmän valoa keittiössä.
Keittiö kuvattuna leivinuunin takaa.


Jääkaapista oikealle, siitä pääsee kodinhoitohuoneeseen. Se on kapea, pitkä tila. (5,9 neliötä) Joskus sieltä on päässyt suoraan kylpyhuoneeseen, mutta se oviaukko on laitettu umpeen jossain vaiheessa. Talon pohjapiirustus tämänkin meille paljasti.Keittiön pöytä ja tuolit tulevat jossain vaiheessa kokemaan muodonmuutoksen. Otan ja hion lakat ja maalit pois. Sitten petsaan tummaksi pöytälevyn ja penkkien istuimet. Muut osat maalaan uudestaan valkoiseksi. Semmoinen visio päässä. 😋 Toivottavasti ensi kesänä saisi nämä tehtyä.

Takkahuone, kooltaan 11,5 neliötä. No, nimensä mukaan siellä sijaitsee takka, jota kylläkään ei lämmitetä koskaan. Leivinuuni pitää lämmityksestä huolta, sähkön seurana. Takkahuoneessa sijaitsee Mikan atk-keskus. Olen ikionnellinen tämmöisestä ratkaisusta. 

Saan nukkua niinä öinä, tai aamuina kun Mika pelaa ja juttelee poikien kanssa. 
Edellisessä asunnossa se oli välillä hyvin rankasti hermoille käyvä ongelma. Mikalla oli tietokone heti makuuhuoneen oven vieressä. Se kun ei muualle mahtunut siellä. 

Mulla jos on aikainen aamu tiedossa, saan nukutuksi kun höpötys tuleekin toisesta päästä taloa, jos Mika jää vielä valvomaan. 😃

Takkahuoneesta pääsee kylpyhuoneeseen ja saunaan, sekä takapihalle. 

Eteinenkin meiltä löytyy. Se vie tilaa 7,4 neliötä ja sekin on pitkulaisen muotoinen. Eteisessä on kaapistot takeille ja muille ulkovarusteille.

Tämmöinen luukku meillä. Kivasti tilaa entiseen verrattuna ja on se muutenkin hyvin erilaista asua omakotitalossa, kuin kerrostalossa.
Pakollisia juttuja kuten leivinuunin lämmittäminen, lumityöt, talon erilaiset huoltotoimenpiteet ja varmasti vielä jotain lisääkin. En vaihtaisi pois hetkeäkään. 💗4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis koti teillä! :) Mua kiinnostaisi tosi paljon, että mitä materiaali on teidän keittön välitilassa? Se on niin kauniin näköinen ja itsellä haaveissa hieman samanlaista tyyliä :) t. Noora

Jenni kirjoitti...

Kiitos Noora!
Välitilan materiaali.. en oikeastaan itsekään tiedä mitä se on. Edellinen omistaja on sen siihen asentanut. Jotain kovahkoa levyä se kuitenkin on. Liimattu laatoituksen päälle, eikä tuollainen yksi levy paljoa paina.

Keittiön välitilan laminaatti, kirjoita Googleen ja tutki. Veikkaan että tuokin on samantyyppistä :)

eekku kirjoitti...

Kiva koti teillä

Jenni kirjoitti...

Kiitos Eekku :)